Bécsi történetek

Friday, December 09, 2005

Pentek. Brnot neztük meg elöször a cseh oldalon, en es Levi is lattuk mar, igy 4 orat maradtunk csak ott. Talalkoztunk azzal az emberkevel, aki a fenymasolt lapjat mintegy 150 Ft-ert a multkor rank sozta. (A rendetlen blogolvasok keressenek vissza az archivumban a multkori Brnos turara:). Majd a Hungaria EC-vel (!) irany Praga.

A szallasunkat igencsak erdekes modon kezdtük el keresni, ugyanis Tijs hozott tajolot (iranytüt), s az alapjan indultunk el Pragaban. Ö mar volt egyebkent ott, meg amikor a barataival kb. ket eve csinaltak egy Budapest turat autoval. A szallasunkat az Apple hostelt meglepöen gyorsan megtalaltuk Praga központi reszen volt, az ovarosban (2500 HUF reggelivel). Egy Uj-Zelandi lany volt a negyedik a szobaban, mivel mar 3 agyas szobajuk az nem volt. Olyan gyorsan es raccsolva beszelt angolul, hogy en alig ertettem valamit, s meg Levinek is neha vissza kellett kerdeznie.
A varos belvarosi resze csodaszep, szekes fövarosunk sehol nincs összehasonlitva Pragaval. De meg az en szememben Becset is megelözi. Bizonyos tekintetben ugyanis jobb. Szerintem a belvarosban több a szin. Kb. mint Debrecenben, ezzel szemben Becs belvarosaban a feher es a szürke dominal. Ejszakai setank vege fele atmentünk a Karoly hidon, s egy eldugott utcacskaban magyar etteremre bukkantunk!! Szinte mindenki magyar volt, a pincertöl a fönökig, s magyar nota szolt. Közös döntessel ott vacsoraztunk. Bar jo magyar szokas szerint 3 sörrel majdnem megvagtak minket. Azt nem tudom, hogy miert pont egy magyar anyanyelvüvel probalt kibabralni a pincer srac. Lökte a sodert, hogy elöbb ütötte be a gepbe, meg stb. Na mindegy. Mindent összerazva szimpatikus volt a hely, s a srac felvideki magyar gyerek volt, az elözö törtenetet leszeamitva pozitiv az emlekem rola. Igencsak meglepödött, amikor az amerikai es a belga a "Köszönöm, jo volt.", "Egeszsegedre", "Szia" kifejezesekkel szoltak hozza.

Az estet egy kocsmaban fejeztük be, szolid fogyasztassal.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home