Bécsi történetek

Wednesday, November 30, 2005

Szerda. Ma prezentáltunk mindhárman az EU jog és politika című tantárgyunkból. Jól sikerült, bár 99%-ban felolvastuk, de a power pointos részt, illetve a hand out-ot (nyomtatott lap a hallgatóság kezébe, hogy kövtni tudjanak, és hazavihessék amiről beszélem) így is sok időnkbe került. Egy kiválasztott EU-s irányelvről kellett beszélni, ami 10-30 oldalas német nyxelvű jogi szöveget jelentett. A hand-out kinyomtatása itt elég nagy kihívást jelentett, mint ahogy minden egyéb számítógép, pendrive és internet használata is. Vagy nem lehet wordot használni, vagy nem látja a gép a pendriveot, vagy nincs az adott géphez nyomtató kötve, vagy kb. 486-os a számítógép, márha bekapcsolható. Az egyedüli pozitívum, hogyha a kivételes esetes géphez ül le az ember, ahol az említett dolgok futnak, akkor ingyen nyomtathat vagy 150 oldalt a bejelentkezési nevével. A mai napon azonban ez sem volt elég, ugyanis az egyedüli jó gépterem nyomtatóján pont 100 oldalas tételben nyomtatott egy ipse, és azt mondta, hogy betart vagy 15 percig, mindezt 20 perccel a prezentáció előtt. Végül megoldottuk: ebből a gépteremből, mivel itt felismerte a pendrivumnkat leszedtük az anyagot, elküldtük magunknak emailben, majd átmanve a másik gépterembe ott az emaiből egyből a word wiewer nevezetű kiváló program segítségével kinyomtattuk. Csak 3 percet késtünk, de a tanár már látványosan berágott ránk. Ugyanis biztos azt hitte, feladtuk a tantárgyat, mert beletört a bicskánk a prezentációba. De nem...:)

Ezen az órán vagyunk általában 10-en, így nem kellett nagyon izgulni a prezentáció miatt. Viszont az azt követő kérdések miatt annál inkább. Ám valahogy azokat is felfogtuk, s így összességében szerintem kitettünk magunkért.

A prezentáció után elmentünk a Weihnachtsmarkt-ra (vagy másnéve Christkindlmarkt), aza karácsonyi vásárba a Városháza elé. Ittunk forró puncsot, bámészkodtunk, stb. Nagyon jól néz ki, ilyen biztos nincs máshol a világon, de elég sok a turista, nagy a tömeg. Nekem egy idő után elég is lett, megaztán Nórival le volt fixálva az e heti msn-ezés ma estére, így visszamentem a koliba. Norbi és Móni még maradtak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home