Bécsi történetek

Thursday, December 01, 2005

Csütörtök reggel, december elseje. Ma vagyok itt kerek két és fél hónapja, és ma elmentem az első itteni Közgázegyetemes órámra. Csak a héten indult be, mivel itt több olyan tantárgy is van, amit tömbösítenek. Igencsak fárasztó volt, mivel 2,5 órás az előadás egy szünettel. Az Edgeworth doboz és a Pareto hatékonyság azt hiszem a közgazdász olvasótáboromnak (?) nem ismeretlen fogalmak... Érdekes volt németül hallani. Amúgy előttem két magyar srác ült, tehát teljesen magyarországi volt a hangulat, márcsak Kapás hiányzott...

Itt egyébként teljesen megszokott dolog késni az óráról, ki-be mászkálni óra közben, stb. Például a szerdai óránkon, ahol csak maximum tizen vagyunk, már előfordult olyan óra, amikor négyen voltunk a teremben, ez az óra folyamán elérte a hetet is. Tehát mondhatnám megduplázódott a létszám, majd óra végére ismét csak négyünknek magyarázott a prof. Ezt a spanyolokról, s egyéb déli népek tanóráin látva a népvándorlás eme formáját nem lepődnék meg, nade Ausztriában (Hol az a németes precizitás?) Az egyik srác például 30 perc késéssel bejött az órára, s leült az egyik társa mellé. Majd miután az megmutatta mit veszünk ma, kezével látványosat legyintve azonnal távozott..:) Alig bírtam visszafojtani a hahotázást. Egy lány ugyanezen szerdai óránkon látványosan szokott aludni. A múltkor le is fényképeztük, erről azt hiszem képek csak akkor lesznek, ha Mónitól visszakerül Norbi fényképezője. Apropó Móni: ma hazautazott, mert holnap nyelvvizsgázik.Sok sikert!

Reggel még a WU-s (Wirtschaftsuniversutät-es) óra előtt megvettem Nórinak a visszafelé vonatjegyet Bécsből Bolognaba. Furcsa, de olcsóbb Bécsen keresztül mennie vissza, mintha Budapestről venne igénybe egy közvetlen Bp-Bologna járatot.

Szintén ezen nap fejleménye, hogy az egyik kurzusunk tananyagát sikerült megnéznünk. A "cucc" cd-n volt, és kb. két hónapja megvettük. Felfedeztük, hogy rengeteg hasznos videó van rajta, sajnálom, hogy a video formátumot a blog nem preferálja, szívesen feltenném az egyik érdekesebbet.

Este volt még két óránk. Ettünk egy Dörnert (olyan mint a gyros, csak török, és a pitáját megsütik előtte, hogy megtöltenék), majd Tüwis buli. Beszéltem jópár emberrel, akikkel régen találkoztam. Így Tijssel is. Elmesélte az angliai útjukat Levivel. Plusz a svéd srác meghívott magához karácsony utánra, amikor Levi és Tijs is mennek. Vadászat, sok svéd különlegesség, stb. Csak azt gondolom az utazás ára kissé borsos lenne...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home