Bécsi történetek

Wednesday, October 12, 2005

Szerda. Volt két nagyon jó óránk. Ez közös volt mindhármunknak. Az egyik egy uniós, a másik pedig marketingstratégia. A tanárok nagyon jó fejek, érthetően beszélnek (elsősorban miattunk ERASMUS-osok miatt) és érdekes, már félig tanult dolgokról is szó van órán. De ez a mai napot tekintve lényegtelen volt.

Norbi sajnálhatja, hogy hamarabb hazament, és az este nem jött velünk a Rathaus-ba. Kikísértük a metróig. Egy hónap után hazatért, ezt fogom én is tenni pénteken....

Rathaus. Nem öltöztünk ki, amit kicsit később bántunk is, amíg nem ittunk eleget:) Kezdem az elején. Összefutottunk a csh és belga különítménnyel a koli után, akik megmutattak egy általunk még nem ismert villamost, amivel közvetlenül a belvárosba lehet jutni. Így kivételesen nem késtünk el. A városháza teljesen ki van világítva, vele szemben a Burgtheater áll, ami szintén fényárban úszik. Mindez egy hatalmas téren. Meg se próbálom leírni, mert ezt látni kell! Amit ti viszont nem látthattok, az a városháza belseje. Köpni-nyelni nem tudtunk, amikor beléptünk az épület dísztermébe. Csillogás-villogás, aranyozott csillár, zenekar, étel-ital hegyek, sok külföldi diák, rövid beszéd, közepes evészet, sok ivászat. Röviden így lehetne összefoglalni. Személyesen szerintem addig mesélném, ameddig a buli tartott. A sör-bor is ingyen volt, és sokan tettünk róla, hogy a polgármesternek emlékezetes legyen a mai este, ha más miatt nem is, de a számla miatt biztosan. Na jó annyira azért mégse. Az első 1,5 órában még én is csak az első Ottrakingeremet szopogattam a bécsi tanácsháza dísztermében. Bocsássatok meg, de ezt le kellett írnom. Hihetetlen volt, hogy ott vagyunk és velünk történik. Bár én kezdem ezeket a történéseket mostmár megszokni. Egy-két gyümölcstorta és rétes közben csodáltuk tovább a termet. Az erkényre is kimehettünk, majd ezekről lesznek képek, ha a belga lány átküldi. NORBI! MIT HAGYTÁL KI!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home