Bécsi történetek

Thursday, October 06, 2005

Ma, csütörtökön vagyok itt majd három hete, és Norbival és Mónival benéztünk az első óránkra! Persze mondhatjátok, hogy voltunk mi már órán. Igen, de az nyelvi kurzus volt, amikor az volt a cél, hogy értsük, amiről szó van. Ma azonban belecsöppentünk egy echte osztrák Bank und Kreditwesen órába. Szó szerint, ugyanis jó magyar diákhoz méltón késtünk egy kicsit. Így az az óra végéig ki sem derült, hogy nem osztrákok vagyunk. Nem is lett volna gáz, ha értjük amit mond a professzor...:) Egy kicsit most szándékosan lódítottam. Elég sokat megértettünk, az ismeretlen szavakat irogattuk elsősorban, de nekem még egy kezdetleges jegyzetelésre is futotta. Írtam kb. 2 szellős oldalt egy óra alatt, mert amikor már ragadt le a szemem a fáradtságtól, akkor hirtelen az óra abbamaradt. Rájöttünk: kb. 10 óra alvással lehet kibírni egy a mainál durvább, értsd három előadásos napot. Amúgy a tanár egy öregúr volt, és bár az artikuláció terén kihívásokkal küszködött, de kellően lassan beszélt ahhoz, hogy megértsük a velejét az órának. Norbit Murára emlékeztette...Nem is olyan rossz ez a bécsi agrár! Tele van gazdasági témájú tantárggyal, csak sajnos (ahogy azt otthon is megszokhattuk) arra senki nem figyel, hogy ne ütközzenek időpontban.

Egyébként a délelőttről még néhány szót: reggel arra ébredtünk, hogy nincs internet! Azok a szemetek (helyi rendszergazdák) kikapcsolták.. :) Egészen függők lettünk. Itt üzenem minden levélírónak, jó olvasni titeket! Tehát a net. Nem fizettük be az októberi jattot, így 6.-án fogyott el a türelmük. Talán mégse olyan szemetek... legalább eddig engedték. Délután befizettük , és megkérdeztük mikor lesz net? A válasz egyszerű volt: Jetzt!

Délután voltam az agráregyetem egyik épületét megnézni, ahonnan 30 perc elteltével 4-en megléptünk, mondanom sem kell aa magyarok. Móni és Norbi alapból nem jöttek. A mikrobiológia nyalánkságairól mesélt egy "néni", ami addig érdekes is volt, amíg kémcsövek erdejében sétálgattunk. Minden kémcsőben egy-egy növény valamilyen kísérlet aktív résztvevője.

Most épp azon tanakodunk a koliszobában, menjünk-e le a koli pincéjében lévő kocsmába! Igen, van egy Gemeinschaftsraum (=közösségi helyiség) odalent, állítólag ma nagy buli van odalent. Reggelente mi is látjuk ezen bulik eredményét: mindenhol mocsok a folyosón...

Döntünk, megyünk, negyedik napja minden nap, holnap elmesélem...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home